Het 4e Roze Knoflook Festival van Amsterdam

weer volop genieten van roze knoflook soep, culinaire hoogstandjes, rosé en kunst!

Het Roze Knoflook Festival op 1 september was weer een echt feest voor honderden knoflookliefhebbers, belangstellenden, amateur- en professionele koks, en heel veel gewone voorbijgangers, die roze knoflooksoep konden proeven.

Kookboekenwinkel de Sperwer stond inderdaad binnen en buiten bol van de roze knoflook. En dit jaar konden liefhebbers ook kennismaken met gerookte knoflook uit Noord-Frankrijk en verse ‘natte’ knoflook uit de Beemster, die door Smokey Al Garlic, de nieuwe internet-verkoper van roze knoflook op de markt wordt gebracht.

Harold Hamersma was een welkome eregast die vertelde over zijn eigen eerste ervaringen van knoflook, toen hij in Amsterdam kennis maakte met de keuken van Spaanse gastarbeiders. Helaas vond zijn moeder deze culinaire uitspattingen niet zo prettig.. (Maar toen was er ook nog geen AfterGarlic)

Meer dan 300 mensen kwamen een gratis kom roze knoflooksoep halen, en er waren ruim 30 inzendingen voor de ‘Wie oh wie maakt de lekkerste knoflook…’ recepten wedstrijd.

Daarnaast werden we verrast door een prachtige uitvergroting van een foto van de bekende fotograaf Kees Hageman, die zomaar de mooie aardse roze knoflook bollen kon verheffen tot kunst.

Rond 16.00 uur kon de jury o.l.v. Meesterkok Marcel de Leeuw de
uitslag van de recepten wedstrijd bekend maken, en daarna smulden alle aanwezigen van de ingezonden recepten, onder het genot van een glas rosé uit Gaillac.

 

 

 

 

 

 

Comments
  • Wat leuk dat onze favoriete roze knoflook uit Lautrec op een Nederlandse site te vinden is !!!
    De rosé uit Gaillac is toch wel van Chateau Maresque ???

    Vriendelijke groet, Christianne.