Het geluk van elke kok

Roze knoflook uit Lautrec wordt met recht aangeduid als ‘het geluk van elke kok’.
Ook aangeraden voor ‘beginners’, want het regelmatig eten van roze knoflook is goed voor de gezondheid, en als u er (nog) niet zo veel van gebruikt: roze knoflook uit Lautrec is langer houdbaar dan andere soorten.
Deze heerlijke roze knoflook wordt geleverd in samengebonden trossen of als losse bollen.

 

In Nederland wordt steeds meer knoflook gebruikt in de keuken, bij de barbecue en aan tafel. En terecht: knoflook geeft veel extra smaak aan uw voor- en hoofdgerechten.
Daarnaast is veelvuldig aangetoond dat knoflook ‘goed’ is voor de gezondheid: het regelmatig eten van knoflook heeft een verlagend effect op cholesterol en bloeddruk,  en het is een anti-oxydant  d.w.z. beschermt de celmembranen, hetgeen remmend werkt op ontwikkeling van kankercellen en hart- en vaatziekten.

Er wordt ook wel beweerd dat knoflook een afrodisiacum is (maar dan moeten wel beide partners er van gebruikt hebben…..)
Roze knoflook uit Lautrec is in smaak, aroma en struktuur niet te evenaren!
Vanzelfsprekend wordt deze roze knoflook in heel Europa (Frankrijk, maar ook Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje en zelfs Engeland) steeds populairder. En ook in Nederland!

In 2006 startte CAR L’EAU de verkoop van deze roze knoflook door direkte import vanuit Lautrec (in het Franse département  ‘Tarn’). Na een aantal jaren werd er ruim 2.500 kg. verkocht via de webwinkel en een aantal groente- en fruitspecialisten. Omdat dit volume te groot werd voor CAR L’EAU, is de import nu overgedragen aan Groente- en Fruit importeur en groothandel Vroegop-Windig, waardoor dit product in grotere volumes en in meer groente- en fruit winkels te koop is.

De internet-winkel die vooral de verkoop van de ‘specials’ zoals Label Rouge trossen en bollen deed, is nu overgezet naar Smokey-Al Garlic, www.smokey-al.nl .
U kunt dus gewoon lekkerdere -en gezonde- maaltijden blijven bereiden met roze knoflook uit Lautrec.