Hoofdrol bij MasterChef Holland 2015 bij SBS6: Roze Knoflook uit Lautrec

RK_MasterChefJa, een goed begin met die mooie tros roze knoflook uit Lautrec in de Mystery Box…

Voor duizenden fijnproevers, amateurs en liefhebbers hoefde deze roze knoflook niet in een ‘mystery box’. Zij kenden al de bijzondere kwaliteiten, subtielere smaak en langere houdbaarheid van roze knoflook uit Lautrec.
Maar nu zullen nog veel meer mensen roze knoflook willen gaan gebruiken, want ook zij zullen ontdekken: “Roze Knoflook uit Lautrec brengt de zon in uw keuken”.

Deze roze knoflook is eind juni – begin juli geoogst en daarna ruim 3 weken gedroogd door de warme lucht en wind in Lautrec. Vanaf eind juli wordt begonnen met het pellen van de bollen en het binden van de trossen en het afsnijden van de stelen, en vanaf begin augustus word hij verkocht.

Roze knoflook bollen worden in partijen gepeld, naar gelang de vraag, omdat de vele lagen velletjes en de langere stelen het vochtverlies tegengaan. Mede daardoor blijft de roze knoflook zo lang sappige en ‘vers’. De trossen in de MasterChef Holland uitzending werden in november geleverd.

Hoewel het einde van het roze knoflook seizoen nu in zicht begint te komen, is het goede nieuws is dat er nog steeds Roze Knoflook uit Lautrec in de winkels van geselecteerde AGF specialisten ligt!

Ga dus nog snel naar onze verkooppunten om te kijken waar deze gezonde smaakmaker te krijgen is.

Bent u extra geïnspireerd door de kookkunsten van de finalisten van MasterChef Holland, kijk dan ook eens naar een aantal traditionele en recente recepten rechtsonder op onze site.