Gevulde artisjokken met Tarbais bonen, gepofte roze knoflook en bacon

Recept van Dennis van Anken en Coen van Dijk, Slagerij De Leeuw,  Amsterdam,
winnaar 2e prijs ‘Profs’ op het 5e Roze Knoflook festival van Amsterdam

 gevulde_artisjok

Ingrediënten:

Artisjokken
Peterselie
Haricots tarbais
Bieslook
Bacon
Eidooier
Roze knoflook
Room
Pancetta
Citroen
Castric
Rozemarijn

Bereiding:

Bonen 1 nacht weken, dan opzetten met het spek, ui en knoflook tot ze mooi gaar zijn
Kook de artisjokken beetgaar in water met zout, azijn, peper en rozemarijn
Pof de knoflook op de barbecue of in de oven
Draai een deel van de bonen glad met een beetje van het laatste vocht, vermeng met de bonen en de fijngeplukte kruiden en peterselie, en de knoflook puree.
Haal het hart uit de artisjokken en verwijder de haren, en vul met het bonenmengsel.
Klop de eierdooier met de castric gaar en luchtig
Klop dan de room stijf en vermeng met het afgekoeld dooiermengsel, voeg hier iets van de puree en bonenmengsel  aan toe.
Zet de oven op 150 graden en verwarm de artisjok gevuld met het mengsel, 15 minuten ,
Eruit halen als het warm genoeg is en schep er saus op en strooi wat van het gebakken spek erop.