Kwartels met roze knoflook en sukiyaky saus

Recept van Daniel den Ronden  uit Amsterdam, winnaar  3e prijs ‘Thuiskoks’
op het 5e Roze Knoflook festival van Amsterdam

kwartels

Daniel, met winnaars certificaat, in discussie over zijn winnend gerecht met jurylid Casper Bürgi

Ingrediënten:

4 kwartels
4 tenen roze knoflook
Gehakt kruiden
50 ml sukiyaki saus
2 blaadjes laurier
250 ml room
200 ml witte wijn
Olijfolie
Roomboter

Bereiding:

Roze knoflook pellen en kneuzen
In een braadpan olijfolie en half roomboter.
Kruidt de kwartels met de gehakt kruiden en bak ze om en om aan.
Daarna garen op laag vuur samen met de roze knoflook en de deksel erop, de knoflook mag niet bruin worden!
Na 25 /30 minuten zijn de kwartels gaar, giet er de sukiyaki saus bij en de witte wijn, en de laurier.
Laat even opkomen zodat de alcohol verdampt
Giet de room erbij en laat weer even opkomen
Doe het deksel op de pan en laat een half uurtje afkoelen
Dan de knoflook eruit halen
Laat een nachtje in de koelkast staan en warm de volgende dag op.
Serveer met een couscous salade