Roze knoflook bitterballen

Recept van Elmar Gerekink, Restaurant ‘Elmar’ ,  Amsterdam, winnaar  3e prijs ‘Profs’
op het 5e Roze Knoflook festival van Amsterdam

roze_knoflook_bitterballen

Jurylid Casper Bürgi geeft een toelichting op deze zeer smaakvolle roze knoflook bitterbal.

Ingrediënten:

12 gram gelatine blaadjes laten wellen
125 gr boter
185 gram bloem
600 gram bouillon van knoflook, tijm, laurier, rozemarijn
4 tenen roze knoflook gesnipperd
2 sjalotten gesnipperd
Nootmuskaat
1 bos gesneden peterselie
Zout
Peper

Bereiding:

Smelt de boter, en fruit hierin licht de sjalotten en roze knoflook, voeg bloem en wat zout toe en laat 3 minuten garen
Voeg koude bouillon toe en gelatine en laat goed garen.
Breng op smaak met eventueel zout en peper en laat geheel afkoelen.
Draai er mooie ballen van en paneer ze.
Frituren en klaar!