Roze knoflooksoep uit Lautrec

roze knoflooksoep
Ingrediënten voor 4 personen:
1,5 liter water*
(ten minste) 10 roze knoflook teentjes
100 – 150 gram vermicelli
100 gram mayonaise (2 eetlepels)
zout en peper naar smaak

Bereiding:
Breng het water aan de kook. Snijdt de knoflookteentjes fijn, en doe ze in het kokende water, met wat peper en zout. Laat minstens 3 minuten doorkoken. Voeg de gewenste hoeveelheid vermicelli toe en laat nog eens 3 minuten koken.
Meng de mayonaise met een paar lepels wat afgekoelde soep, en voeg dit mengsel langzaam bij de soep.
Warm serveren met een takje peterselie en stukjes geroosterd (stok-)brood.

* In sommige recepten wordt runder- of kippebouillon gebruikt i.pl.v. water, hetgeen (ook) onze voorkeur heeft.

Comments
  • Ria says:

    ga ik proberen, mijn recept:
    in plaats van vermicelli, stokbrood in stukjes toevoegen geen mayonaise maar olijfolie, met staafmixer fijnmalen door de olijfolie en ‘t brood wordt de soep licht romig!

  • Het is een lekker recept.. en er zijn vele varianten.. mijn eigen recept vind ik en onze gasten toch nog het lekkerst:

    fijngesneden of gemalen knoflook ( die genius is echt top!) licht aanfruiten in goede olijfolie, voeg 1 ui toe .. daarna een goede bouiilon, ik gebruik hiervoor zelfgemaakte kippenbouiilon en doe daar wat dragon bij, als finishing touch ei + eventueel een beetje witte wijn . lekker met stokbrood 🙂
    Hartelijke groet,
    Jeanne

  • even een aanvulling: je kan de knoflookbollen ook eerst in de oven roosteren.. je krijgt dan een wat zoetere smaak..

  • Ria says:

    vorige week [in Frankrijk] voor golfvrienden ‘n variatie op mijn knofsoep gemaakt, van 2 kilo garnalen, de koppen en schillen, bouillon getrokken, deze bouillon met 2 bollen [tenen] en stokbrood in stukken, zachtjes gekookt en gepureerd,
    garneren met peterselie
    Heerlijk.