Winnende recepten van Thuiskoks

tijdens het 4e Roze Knoflook Festival

de juryDe jury bestaande uit Meesterkok Marcel de Leeuw (Chef van het Minthotel), Culinaire schrijfsters Monique Pawirosemito, Vanja van der Leeden en freelance Chefkok Miguel Brugman hadden een moeilijke klus om ruim 30 zeer smaakvolle en vaak vindingrijke recepten te beoordelen. Een heuse test voor de smaakpapillen!

 

 


1eprijsT

 

1e prijs
De wedstrijd voor Thuiskoks werd gewonnen door Antonio Lopez, met zijn uitermate originele en verrassende recept van ‘Knoflook Jenever’. De jury beloonde Antonio’s originaliteit en de subtiliteit van zijn inzending: een hoogtepunt van smaakbeleving van zeer oude jenever met een vleug roze knoflook… Hierbij een plaatje van de gelukkige winnaar met de welverdiende Gouden Knoflookbol!

 


2eprijs

 

2e prijs
De 2e prijs Thuiskoks ging naar Margreet Huizing, voor haar recept van ‘Geroosterde knoflook met zelfgemaakte kaas’. De jury merkte op dat
‘eenvoud’ en ‘kwaliteits ingrediënten’ de heerlijke smaak van roze knoflook geprononceerd maar evenwichtig tot zijn recht lieten komen.
Een felicitatie en een Zilveren knoflookbol waard!

 


3eprijs

 

3e prijs
Reinout Mulder won de 3e Prijs met een gerecht van ‘Lamsgehakt in tomatensaus’, waarbij zowel in het gehakt als in de saus roze knoflook was verwerkt. De jury was bijzonder gecharmeerd van de lekkere saus, die dus goed was voor de Bronzen knoflookbol!

 

 


proevenAlle winnaars kregen van Carlo een door de Confrérie de l’Ail Rose de Lautrec gegeven ‘Certificat’ en het exclusieve Ail Rose de Lautrec kook Schort, alsmede een door CAR L’EAU samengestelde mand met ‘lekkernijen uit de Tarn’, roze knoflook produkten en wijn uit Gaillac!

Na de prijsuitreiking konden alle aanwezigen alle ingezonden gerechten Proeven, onder het genot van een mooi glas rosé uit Gaillac.

 

Binnenkort komen alle winnende recepten op onze website. Kom straks maar eens rustig neuzen op rozeknoflook.nl